Szeretettel köszöntelek a Mozdulat Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mozdulat Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mozdulat Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mozdulat Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mozdulat Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mozdulat Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mozdulat Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mozdulat Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Érdemes őket megfogadni. Vagy nem.
De egy próbát megérhet...
1. Étrendünk legyen zsírszegény! Kézenfekvő, de hasznos: igazából az a legjobb, ha a napi kalóriaszükségletnek csak 25-30 százalékát fogyasztjuk el zsír formájában, a növényi olajokat is ideértve.
2. Halat sokféleképpen! Kedvenc tengeri csemegénket fogyasszuk minél változatosabban. Itt van például a halsaláta: a húst párolás után ecettel, mustárral, paradicsomlével, citrommal, paprikával és persze borssal pikantériázva készítsük el. Akár friss fűszernövényekkel is gazdagíthatjuk - páratlan étek!
3. Nem kell lemondanunk a serpenyős húsokról. Csak annyi a lényeg, hogy ne ússzon olajban a cucc, szinte csak permetezzük be vele a serpenyő alját.
4. Sovány marhahús is jöhet! Ha már kicsit tele vagyunk csirkével és hallal, akkor moccanjunk rá a sovány marhahúsra - de azért ennél is kerüljük a mértéktelenséget: étkezésenként maximum 30 dekát fogyasszunk.
5. Bab, mint kiváló proteinforrás: Ezzel szinte mindent elmondtam. Párolt zöldségfélével és fűszerekkel felspilázva pompázatos salátát kaphatunk vele. Érdemes kipróbálni a vörös salátababot is, nekem az egyik kevdencem!
6. Óvatosan a salátával! Hiába hisszük egészségesnek, ha 100-150 grammnyi olajban tocsog, máris nem az. Készítéskor maximum 20 gramm (egy evőkanálnyi) olajat adjunk hozzá, és azt jól keverjük el! Ha lehet, ragaszkodjunk a szójaolajhoz.
7. Előnyben a rizs és a krumpli. Miért is? Mert alacsony zsírtartalmuk ellenére magas tápértékkel bírnak. Jó, mondjuk a pürét is el lehet cseszni egy rakás margarinnal meg tejjel, erre figyeljünk oda.
8. Ragaszkodjunk a frisshez! Mert az előre csomagolt élelmiszerek több zsírt és sót tartalmaznak. És közhelynek hangzik talán, de együnk "raklapnyi" zöldséget és gyümölcsöt, ezzel csak jól járhatunk!
9. Sovány sajtot! Az ömlesztett- és krémsajtok zsírtaralma szintén az egekben van.
10. Figyeljük a zsírarányt! 270 kalóriaértékű ételhez legfeljebb 9 gramm zsír tartozhat, ez 30 százalékos zsírtartalom, az ennél magasabb számot kerüljük.
Akinek vannak még ötletei, nyugodtan írja meg blogban, vagy ide hozzászólásként!!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Okay I'm codvcnien.
New York-diéta
Egy nő feneke és válla sosem lehet elég jó! - Tóth Szabina fitneszmodell
SZÉP ÜNNEPET!